‘Obrana i zaštita’ među finalistima za nagradu Bauer na Motovun Film Festivalu!

Uz filmove ‘Halimin put’ Arsena Antona Ostojića i ‘Pismo ćaći’ Damira Čučića, ‘Obrana i zaštita’ uvršten je među finaliste za nagradu Bauer koju Motovun Film Festival dodjeljuje najboljem filmu u regiji! Naime, nakon premijere na Festivalu igranog filma u Puli, dugometražni igrani film Bobe Jelčića ‘Obrana i zaštita’ doputovat će na najpoznatije domaće filmsko brdo te 29. srpnja biti prikazan u sklopu Motovun Film Festivala i natjecati se za nagradu Bauer.

Članovi žirija koji odlučuju o nagradi Bauer su slovenski redatelj Metod Pevec, crnogorski redatelj Nemanja Bečanović, glumica i direktorica Priština FF-a Vjosha Berisha, srpska redateljica Maja Miloš, bih glumica Marija Bikić te domaća glumica Judita Franković. Nagradu Bauer Motovun Film Festival već četvrtu godinu zaredom dodjeljuje najboljem filmu u regiji. Najbolji naslov i dobitnik nagrade bit će odabran za vrijeme trajanja festivala u Motovunu.

‘Obrana i zaštita’ premijerno na Festivalu u Puli!

Dugometražni igrani film Bobe Jelčića, ‘Obrana i zaštita’, u Hrvatskoj će premijerno biti prikazan 24. srpnja na Festivalu igranog filma u Puli! Nakon svjetske premijere u programu Forum 63. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, spomenuti naslov predstavit će se domaćoj publici u sklopu Nacionalnog programa u pulskoj Areni.

Obrana i zaštita prvi je dugometražni igrani film Bobe Jelčića i prvi dugometražni igrani film producentice Zdenke Gold iz produkcijske tvrtke Spiritus movens. Glavne uloge odigrali su glumački veterani Bogdan Diklić i Nada Đurevska, dok u epizodnim ulogama nastupa niz sjajnih glumačkih imena iz regije: Ivana Roščić, Rakan Rushaidat, Vinko Kraljević, Izudin Bajrović, Sergej Trifunović, Selma Alispahić, Sadžida Šetić, Nermin Tulić, itd.