Film ‘Obrana i zaštita’ Bobe Jelčića 13. rujna premijerno u Mostaru!

Višestruko nagrađivani dugometražni igrani film Bobe Jelčića, ‘Obrana i zaštita’, u petak, 13. rujna otvorit će manifestaciju Dani film Mostar – to će biti ujedno premijerno prikazivanje filma u Mostaru!

Posebnost ove premijere je u tome što je sam film smješten u suvremeni Mostar i progovara o današnjem stanju toga grada i to kroz prizmu glavnog lika Slavka,  sredovječnog muškarca koji je po nacionalnosti Hrvat. Smrt Slavkova starog prijatelja muslimana Đulage izaziva u njemu velike unutarnje dileme – zna da želi i mora poći na sprovod – no ta bi radnja mogla izazvati probleme sa susjedima ili političkim moćnicima. S druge strane, izbjegavanje sprovoda može imati puno dalekosežnije posljedice za Slavka jer u tome slučaju će podbaciti – kao prijatelj i čovjek.

U sklopu Dana filma Mostar Nadi Đurevskoj i Bogdanu Dikliću bit će dodijeljenje nagrade ‘Stablo ljubavi’ i to za veliki doprinos u promociji Mostara i Hercegovine.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>